Alt

ÖzÜ Takviminde UNIART Koleksiyonundan 12 Eser

Küresel ölçekte yaşadığımız pandemide en büyük birleştirici ve iyileştirici güç olan kültür-sanattan güç alarak bu seneki Özyeğin Üniversitesi defterimize dahil ettiğimiz takvimde UNIART’ı başrole taşıdık.

Serigrafiden heykele, fotoğraftan enstalasyona 118 eserlik zengin karma koleksiyonu UNI-ART, üniversitemizin kuruluşundan bu yana öğrencileri kuşağının sanatçıları ile buluşturarak güncel sanat ortamını kampüse taşımakla kalmıyor, aynı zamanda kutunun dışından bakmaya teşvik ederek eğitime tabi tutuyor. Koleksiyon, yoğun bir çalışmanın ardından dijital ortama aktarılarak erişime açıldı.

Koleksiyonun başlattığı bu örtük eğitimin, akademik eğitim ve kişisel gelişim programlarıyla entegrasyonunu kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yapının da ilk kurulum çalışmaları tamamlandı. UNIART’ın bu zengin birikimi üzerine yapılanan ÖzÜArts, Özyeğin Üniversitesi’nin interaktif, dijital sanat platformu olarak tüm ÖzÜ ailesinin erişimine ve katkılarına açıldı.

Mezunlarımızın da dahil olduğu ÖzÜArts ekibi tarafından koleksiyondaki çeşitliliği görünür kılmak için oluşturulmuş bu 12 eserlik seçkiyle, kampüsümüzün her köşesinde, ÖzÜ’deki yaşamımızın hemen her anında karşımıza çıkan koleksiyonun bu seneki defterimiz aracılığıyla evlerimize girmesini, bu olağandışı koşullarda duraksamamıza, nefes almamıza, ÖzÜ’yü yanıbaşımızda hissetmemize yardımcı olmasını arzu ettik. 

Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da, içinde bulunduğumuz olağandışı koşullarda, ÖzÜ’den ve birbirimizden aldığımız kuvvet ve ilhamla, sanatın birleştiriciliğinde yolumuza daha da güçlenerek devam edeceğiz.

2021 Özyeğin takviminin pdf'ine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.