Alt

ÖzÜ Uni – Art Oryantasyon Günü Etkinliği

 

Birçok öğrenci, kampüse geldikleri andan itibaren üniversitenin her köşesinin eserlerle çevrili olduğunu fark edebiliyor fakat bu eserleri bilinçli bir koleksiyonun seçkisi olarak algılamakta zorlanıyor. Ayrıca öğrencilerin sanat eserleri ve koleksiyon ile ilgili herhangi bir birikimine sahip olmaması üniversite koleksiyondaki eserlerin hak ettiği ilgi ve değeri görmemesine neden oluyor.

Anlatımlar esnasında, bize doğrultulan sorular ve tepkiler sayesinde sadece yeni girişli öğrencilerin değil, mevcut öğrencilerin de aslında okuldaki bu eserler hakkında bilgileri olmadığını ve detayları hakkında çok daha fazlasını öğrenmek istediklerini fark ettik. Art Walk sayesinde birbirinden uzak eserler bir bütün olarak anlatılmaya başlanılınca bu eserlerin farklı bir şekilde algılanmaya başladığını da gördük.

Anlatım boyunca Akran Danışmanları’nın bizimle paylaştıkları sanat eserleri üzerine olan çeşitli kişisel hikayeleri de bu tarz etkileşimlere okulda ne kadar ihtiyacımız olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Oryantasyona katılan öğrencilerden, hatta öğrenci velilerinden de çok olumlu geri dönüşler aldık. Herkes eserlerin anlatımını dikkatle dinledi ve bu esnada merak ettiklerini sorma şansı buldu.

Biz de ilkini gerçekleştirdiğimiz ÖzÜ Uni – Art sonucunda fark etmiş olduk ki, okuldaki bu eserlerin arkasında teknik anlatımın ötesinde bile birçok kişisel hikaye * bulunuyor. Bu etkinlik sayesinde birçok heyecan verici hikaye ve bilgi öğrenme fırsatı yakaladık. Okulumuzdaki bu müşterek hikayelerin sanat aracılığıyla gün yüzüne çıkmaya başlaması da yaşamla ve sanatla iç içe, araştırmacı ve girişimci profesyoneller yetiştirmeyi ilke edinen üniversitemiz için sanat koleksiyonumuzun keşfetmeye değer önemli bir değer olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sürdürülebilirlik Platformu altında okulumuzun sanat koleksiyonunu daha kapsamlı tanıtmak, geliştirmek için çalışmalarımız başladık. Hepimizin katkılarıyla gelişecek bu Sanat Hareketi’nin sanat aracılığıyla aramızda yeni bir paylaşım imkanı yaratarak kurum kültürümüzü güçlendireceğine inanıyoruz.

 

Kişisel Hikayeler

  • Ercan Akın'ın 'Mavi Elbiseli Kız' adlı eserine Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından 'Samara' denildiğine dair söylentileri öğrendik, akşam saatlerinde bile Samara tablodan çıkıp mühendislik binasının içinde dolaşıyor ve öğrenciler dersten geç çıkıyor.
  • Ve Zekine Kundukan'ın İşletme binasındaki 'Bisiklet'inin bazı öğrenciler tarafından 'bisikleti elinden alınan kız', bazı öğrenciler tarafından da 'bisikletine kusan kız' olarak adlandırıldığını öğrendik.​
  • Hukuk öğrencilerinin sınavlara girmeden önce 'İp Atlama' heykelinin bulunduğu yolu geçmeleri halinde sınavda başarılı olacaklarına dair inançlarını öğrendik.
  • İşletme Fakültesi binasının merdiven boşluğundaki 'Japon Bayrağı' çalışması binanın nazar boncuğu olarak görülmekte ve hatta merdivenlerin yapısından dolayı Harry Potter merdivenleri olarak adlandırılmaktadır,
  • Yurtta kalan öğrencilerin henüz tam olarak bilmediği gizemli Glass House'un aslında çok iyi bir 'Gizli Gece Kulübü' olabileceği iddialarının yurtta kalan öğrenciler arasında dönüp dolaştığını öğrendik.

Leave a Reply